DOCU: Brieven van Pancho

afl-2_afdrijven

Brieven van Pancho

Regelmatig ontvangt Shay brieven uit de bajes. Het radiostation FunX, waar zij DJ is, staat namelijk vaak aan in gevangenissen. Sinds een half jaar schrijft ze een van deze gevangenen terug, Pancho is zijn naam. In samenwerking met VPRO Dorst & 3LAB ontwikkelt zij de driedelige docu-serie ‘Brieven van Pancho’.

 

Brieven van Pancho is tot stand gekomen in samenwerking met VPRO Dorst & 3Lab. Aflevering 1 & 2 van de docuserie zijn uitgezonden op NPO3 in het programma 3lab.

De serie is door meerdere media opgepakt: Volkskrant, TrouwLindanieuws, Metronieuws & FunX.

 

14039987_1509999295692768_412486835260412338_nbrieven-van-pancho-shay-en-rodney-c_-vpro

afl-2_celjeffrey

 

Bekijk de alle afleveringen HIER.

Aflevering 1: Death Row

Shay ontmoet de 32-jarige Kim. Zij heeft al meer dan 10 jaar briefcontact met Tony, die op de death row in Amerika gevangen zit. Tony zit 23 uur per dag in zijn cel, terwijl Kim haar leven leidt. Ze is inmiddels getrouwd met Jerome en heeft twee kinderen. Hoe ervaart Tony dit contact met iemand van buiten? Met iemand die wel alles in volledige vrijheid kan doen. Iemand met een toekomst.

 

afl-1_fotokijken

 

Aflevering 2: Liefdesbrieven

Hoe kan een relatie standhouden als een van de twee achter tralies zit? In de tweede aflevering gaat Shay langs bij de gevangenis in Veenhuizen waar ze Jeffrey leert kennen die zijn cel vol heeft hangen met liefdesbrieven van zijn vriendinnetje. Zijn cel is klein, het werk in de werkplaats zwaar en de verdiensten minimaal. Hoe komt hij zijn dagen door en wat is zijn motivatie om elke dag toch het beste ervan te maken?

afl-2_celjeffrey

 

Aflevering 3: Op vrije voeten

In de derde aflevering neemt Shay deel aan een schrijf- en rapworkshop van Stichting Surant in Almere. Die wordt gegeven door Rodney, net verlost van zijn enkelband. Na tweeënhalf jaar in de gevangenis heeft hij zich voorgenomen om jongeren d.m.v. muziek te helpen op het juiste spoor te blijven. De hele wereld kan hij niet verbeteren, maar in zijn eigen kringen kan hij een begin maken.

afl-3_lachen