Biografie

FunX DJ: Shay Kreuger

DOOR JE SPEAKERS

Shayveca Kreuger, beter bekend als Shay, begon in 2007 bij FunX. Dit betekende het startschot van haar radio- en televisiecarrière. In 2009 werd het middagprogramma Morad & Shay geboren. Samen met partner in crime Morad besprak Shay iedere middag het gesprek van de dag op haar eigen, oprechte en brutale manier. Op 13 dec 2018 nam ze afscheid van haar Radio Friends for Life (koosnaampje voor de luisteraar). In 2017 maakt Shay de overstap naar NPO Radio 2, waar zij 2 jaar het programma ‘De wat een week show met Shay’  presenteerde. In dit programma sprak zij met 3 gasten over de hoogte en dieptepunten van de afgelopen week.

SHAY!

Op de vrijdag en zondagnacht van 00:00-02:00 hoor je haar in het nieuwe programma SHAY! Je neemt een kijkje in haar brein dat vol eigenaardigheden zit.  Ze onderzoekt haar verwonderingen, verbazingen en eigenaardigheden. Gewapend met SHAY!-chocoladerepen en lekkere muziek gaat ze ongemakkelijke vragen aan zichzelf en haar gasten niet uit de weg.

OP JE BEELDSCHERM 

Hier houdt de ambitie van de veelzijdige professional niet op. Bij FunX TV gaat Shay als straatreporter regelmatig op pad om jonge mensen te ondervragen over liefde, seks, maatschappelijke onderwerpen en persoonlijke struggles. Met haar open houding en aanstekelijk enthousiasme weet Shay mensen aan het praten te krijgen. Die skills gebruikt ze ook  voor FunX en NOS Headlines voor de tweede keer afreist naar Nairobi om verslag te doen van Serious Request Kenia die dat jaar in het teken staat van girl empowerment.

Haar talenten vallen op en worden ingezet als razende reporter in het programma Zo:Raymann van Jörgen Raymann. Voor het item Daar bij die molen en Twee culturen op een kussen vraagt Shay onschuldige voorbijgangers naar hun meningen over onderwerpen als de positie van de vrouw, de rol van de gemeenteraad en de nucleaire top. Als Raymann met zijn nieuwe show Baas Raymann begint, is Shay weer van de partij.

In 2016 komt een droom van Shay uit, het maken van een documentaire. In samenwerking met VPRO Dorst maakt ze de docu Brieven van Pancho. Een drie-delige docuserie over schrijven met gevangenen naar aanleiding van haar briefcontact met een gedetineerde.

OP JE NETVLIES

Televisie en radio zijn niet de enige plekken waar Shay haar kwaliteiten kwijt kan. Ook het podium is een grote liefde. Vanaf haar 18e treedt ze regelmatig op als spoken word-artiest en staat ze op het podium als presentator. Ze heeft onder andere op North Sea Jazz gestaan, Battle of Drums tijdens het Zomercarnaval en Festival Classique. Daarnaast presenteert ze op conferenties en debatten.

Haar diverse talenten maken haar interessant voor de media. Zo sprak Robert Vuijsje namens de Volkskrant met Shay over identiteit, werd ze gevraagd om uitleg te geven over Beyoncé bij De Wereld Draait Door en kwam haar spoken-word/taalkennis goed van pas tijdens een uitzending van Van Liempt Live.